Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

"Műhiba" tanácsadás

Tisztelt Érdeklődő!

 

 

Az un. "orvosi műhiba perekben" döntő jelentőségű az orvosszakértő véleménye, állásfoglalása. Ahhoz azonban, hogy jó szakértői vélemény szülessen, tudni kell jól kérdezni, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy valaki szakmailag és eljárásjogilag is átlássa az ilyen ügyeket.

 

Mindezek miatt vezettem be ezt a nálunk még újdonságnak számító tanácsadást, melyet más országokban orvosszakértői pertaktikai tanácsadásnak hívnak. Ebben az esetben nem szakértői véleményhez jut az ügyfél, hanem azt tudjuk megbeszélni és abban tudok tanácsot adni, hogy milyen lépéseket érdemes megtenni egy ilyen ügy indításakor, egyáltalán szakértői szempontból hogyan érdemes elindulni, mit kell kérdezni és hogyan a szakértőktől, és nem utolsó sorban milyen költséghatékony módon érdemes orvosszakmai állásfoglalásokhoz, véleményekhez jutni. Ennek a tanácsadásnak nem (feltétlen) része az ügy orvosszakértői értékelése -azt majd megteszi a kirendelt szakértő-, azonban a fent vázoltak legalább ilyen fontosak ahhoz, hogy később a fél számára kedvező szakvélemény szülessen, vagy elkerülje a felesleges pereskedést.

 

Mire terjed ki a "műhiba" tanácsadás:

 

Milyen eljárások indíthatók "orvosi műhiba" esetén?

♦ Melyiket célszerű elindítani?

♦ Milyen orvosi dokumentumokat célszerű beszerezni és hogyan?

♦ Milyen kérdéseket tegyünk fel a kirendelt/felkért szakértőnek?

Mit vizsgál a kirendelt orvosszakértő, mi alapján, milyen szabályok vonatkoznak rá?

♦ Milyen "kvázi szakvélemények" szerezhetők be és hogyan?

♦ Mi a betegjogi képviselő, mi a feladata, szerepe a műhiba perekben?

 

Ha további kérdése merülne fel a tanácsadással, annak részleteivel kapcsolatban, készséggel állok rendelkezésére akár e-mailben, vagy munkaidőben telefonon is. A tanácsadás díjáról szintén e-mailben kaphat tájékoztatást.

 

(Jelenleg -elsősorban a szakkonzulensek bevonásának egyre komolyabb nehézsége miatt- "orvosi műhiba" ügyekben szakértői vélemény készítést nem vállalok, "helyette" a fenti tanácsadást tudom nyújtani.)